Νάουσα Taekwon-do Αθλητικός Σύλλογος Νάουσα Taekwon-do Αθλητικός Σύλλογος

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ TAEKWON-DO

Το TAEKWON-DO I.T.F. είναι η σύγχρονη, ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη Πολεμική Τέχνη της Αυτοάμυνας. Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο  Στρατηγός CHOI HONG HI, ο οποίος στηριζόμενος στις πανάρχαιες Κορεάτικες Πολεμικές Τέχνες του Σου Μπακ Κι (Soo Bak Ki) και Τεκυόν ( Taekyon) προχώρησε στην συγχώνευση τους προσθέτοντας και τελειοποιώντας καινούργιες τεχνικές συνδυάζοντας αρμονικά τη χρήση του σώματος με τη μέθοδο και τον τρόπο εκτέλεσης. Το όνομα  TAEKWON-DO επιλέχθηκε στις 11 Απριλίου 1955 και χαρακτηρίζει την πιο διαδεδομένη Πολεμική Τέχνη η οποία καλλιεργείται σήμερα  σε παραπάνω από 130 χώρες του κόσμου.

Το όνομα  TAEKWON-DO δεν επιλέχτηκε τυχαία, ΤΑΕ σημαίνει χτύπημα με το πόδι, KWON  χτύπημα με το χέρι και DO είναι ο τρόπος, η σκέψη της εκτέλεσης.

Η Διεθνής Ομοσπονδία TAEKWON-DO (International Taekwon-do Federation) ιδρύθηκε από τον Στρατηγό CHOI HONG HI στην Σεούλ της Κορέας στις 22 Μαρτίου 1966 και αποτέλεσε την πρώτη Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών στον κόσμο. Για πρώτη φορά στον χώρο των Πολεμικών Τεχνών καθιερώθηκε σύστημα προπόνησης βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και διαβαθμίστηκε το επίπεδο των προχωρημένων ασκούμενων με την χρήση της κλίμακας των DAN.

Ο Ιδρυτής

Ο Ιδρυτής

Ιστορία TAEKWON-DO

Ιστορία TAEKWON-DO

Φιλοσοφία TAEKWON-DO

Φιλοσοφία TAEKWON-DO

Zώνες και Βαθμοί

Zώνες και Βαθμοί

Αγωνίσματα TAEKWON-DO I.T.F.

Αγωνίσματα TAEKWON-DO I.T.F.